2 Het regenboogzebrapad werd door enkele N-VA-leden ingehuldigd.
Peter Vanderveken Het regenboogzebrapad werd door enkele N-VA-leden ingehuldigd.

Eerste regenboogzebrapad van Westerlo is een feit

Enkele leden van N-VA Westerlo hebben op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie het tijdelijke regenboogzebrapad ingehuldigd. Het kleurrijke en tijdelijke zebrapad is te vinden aan het kruispunt van Verloren Kost met Sint-Lambertusstraat, vlakbij de middenschool van Sila Westerlo.

Op de gemeenteraad van april had N-VA het voorstel geagendeerd om te tonen dat Westerlo een veilige thuis is voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur. Alle fracties keurden het punt goed en zo kreeg Westerlo voor het eerst een regenboogzebrapad.

“Door een regenboogzebrapad in een schoolomgeving aan te brengen, tonen we dat we een open en verdraagzame gemeente zijn. Iedereen, welke geaardheid ook, moet zich veilig voelen in onze gemeente. Wij tolereren geen homofoob geweld. We willen het thema bespreekbaar maken, vooral ook bij jongeren”, aldus N-VA-raadslid Nancy Van Hoof, die het punt destijds agendeerde. “Volgend jaar zullen we, over de partijgrenzen heen, nog zichtbaarder en op een creatieve manier onze boodschap duidelijk maken.”

Op de Internationale Dag tegen Homobofie en Transfobie wapperde ook de regenboogvlag aan het gemeentehuis.

2 Het eerste regenboogzebrapad in Westerlo is een feit.
Peter Vanderveken Het eerste regenboogzebrapad in Westerlo is een feit.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer