De Zoggestraat zal niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer.
RV De Zoggestraat zal niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer.

Geen doorgaand verkeer meer in Zoggestraat

De deels onverharde Zoggestraat tussen de Guldensporenlaan en de achterkant van ‘t Kuipje wordt binnenkort met paaltjes afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dat werd voorgesteld op een buurtvergadering met bewoners, eigenaars en landbouwers uit de straat. Het gaat om een proefopstelling die enkele maanden later geëvalueerd wordt. Wandelaars, fietsers, ruiters en menners kunnen er nog steeds door.

“De Zoggestraat is een kalme en deels onverharde straat in een mooi stukje natuur- en landbouwgebied in Westerlo. Gehaaste chauffeurs gebruikten de weg wel eens als sluiproute om de verkeerslichten aan het Bistplein te vermijden. Er wordt dan te snel gereden. Daar is deze fiets- en wandelroute niet voor gemaakt”, klinkt het bij de gemeente.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer