Vanderveken

Gemeente investeert 183.000 euro in ledverlichting

Nadat Fluvius eerder dit jaar al de openbare verlichting verving in de Merodedreef en de Zandberg in Westerlo en in de Langstraat, de Meulemanslaan, Geneinde en Tolhuis in Tongerlo, komt binnenkort nog een reeks straten aan de beurt.

Het gaat om 31 te vernieuwen lichtpunten in Bergveld tussen de Grote Nete en Zoerleberg, 16 in de Boerenkrijglaan tussen Geneinde en Overwijs, 65 in Hoog Heultje, Goorbossen en de Gravin de Merodestraat, 22 in de Polderstraat, Nieuwstraat en Boerenkrijglaan binnen de ring van Westerlo, 127 langs de Olenseweg en 67 in Ter Voort.

In plaats van de vaak twintig jaar oude armaturen komt nieuwe energiezuinigere verlichting. Die kan men tijdens de stille uren tussen 23 en 5 uur eventueel ook dimmen tot 50%. De kostprijs bedraagt 183.000 euro. Door het lagere energieverbruik dalen de elektriciteitsuitgaven van de gemeente met meer dan 30.000 euro per jaar. Op milieuvlak levert dat een besparing van meer dan 33.000 kilo CO2 per jaar op.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer