Sint-Dimpna in Geel.
Google Street View Sint-Dimpna in Geel.

Groen wil verbod op zwaar vervoer in Sint-Dimpna

Groen ijvert voor een verbod op doorgaand zwaar verkeer, van meer dan 3,5 ton, in Sint-Dimpna. Volgens de partij zal het nog jaren duren alvorens de nieuwe ontsluitingsweg er is en biedt de tonnagebeperking dus een goede oplossing op korte termijn.

Vooral het vele vrachtverkeer in de Gasthuisstraat, vlakbij het Sint-Dimpna College, vormt al een tijd een probleem. Groen ijvert daarom voor een tonnagebeperking. “Als Groen mee in de Vlaamse regering komt, zal dit bovenaan onze agenda geplaatst worden”, aldus Joke Sannen, kandidaat voor Groen op de Vlaamse lijst. “Sinds er met de N19 een nieuwe verbinding Kasterlee-Geel is, is de infrastructuur aanwezig om doorgaand zwaar vervoer een ander traject te laten volgen.” Groen meent dat er talloze voordelen verbonden zijn aan zo’n tonnagebeperking in Sint-Dimpna. “De verkeersveiligheid zal er fors op vooruitgaan. Ook de luchtkwaliteit zal enorm verbeteren en de geluidshinder door vrachtwagens zal gevoelig verminderen. Kortom: dit komt de leefbaarheid van Sint-Dimpna alleen maar ten goede.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer