3
David Legreve

Heist Zomert vervangt Heist Bruist als wekelijkse ambiancemaker in zomer

Het zomers evenement Heist Bruist is niet meer, maar er staat al een vervanger klaar: Heist Zomert. Nick Vercammen en zijn organisatie Feest Forward willen zes weken lang het centrum van Heist omtoveren tot een gratis familiefestival. Het lokaal bestuur dient nog wel zijn officiële goedkeuring te geven.

Heist Bruist zag in 2015 het levenslicht en had alles om een jaarlijkse traditie te worden. Een vijfde editie komt er echter niet. Deze zomer spreken ze, zoals voor de invoering van Heist Bruist, opnieuw van Heist Zomert. De vzw Feest Forward gaat van 10 juli tot 17 augustus samen met de vzw Horeca Kruispunt, een verzameling van de cafés aan de berg, alles in goede banen leiden. “De afgelopen jaren hielp ik mee aan de organisatie van Heist Bruist, maar wegens een verschil van visie met de andere organisator heb ik dit jaar zelf een voorstel gedaan aan de vzw”, vertelt Nick Vercammen van Feest Forward. “Het concept van Heist Zomert is geen kopie van Heist Bruist. Heist Zomert zal zijn eigen sfeer hebben, onder andere dankzij de plaatsing van het podium. Dat komt aan het torengebouw te staan, waardoor alle terrasjes van de omliggende cafés kunnen meegenieten van de optredens. Ook vanop de berghelling kan het publiek van Heist Zomert zittend genieten van de concerten.”

3 De opstelling van Heist Zomert aan de berghelling
rv De opstelling van Heist Zomert aan de berghelling

Op het podium staan deze zomer onder andere Roland Van Campenhout, de Fixkes en Blak Juju ft Buscemi, het nieuwe project van die laatste. Er wordt ook gefeest tijdens ‘Terug naar den Eden’ en ‘Real Retro House’. “We hebben getracht artiesten met lokale en nationale allure in verschillende genres vast te leggen. De optredens en dj-sets vinden telkens op zaterdag plaats. De muur met bloembakken aan het torengebouw gaan we omvormen tot de langste toog van Heist-op-den-Berg.” 

Feest Forward, dat zich ook zal ontfermen over de evenementenzomer in buurgemeente Berlaar, stelde Heist Zomert reeds voor aan het schepencollege en wacht nog op groen licht. “Als gemeente zijn wij niet rechtstreeks betrokken bij de organisatie van het evenement, maar dienen wij wel uiteraard onze goedkeuring te geven. Bij de suggesties die we dit jaar doorkregen van Heist Bruist hadden we enkele opmerkingen. Het zag er allemaal nogal groots uit, niet op maat van Heist-op-den-Berg. Er zou een groot podium komen en Heist Bruist wou ook betalende evenementen invoeren. De opmerkingen die wij hadden en de voorwaarden van wat kan op welke plaatsen hebben we doorgegeven aan de vzw Horeca Kruispunt”, zegt schepen van Toerisme en Evenementen Katleen Vantyghem (N-VA). “Het zag er even moeilijk uit, maar er komt dan toch een zomerevent. Tot mijn grote vreugde, want Heist-op-den-Berg verdient een zomer vol activiteiten en evenementen.”

Meer info via deze link

3 Het team van vzw Feest Forward
Feest Forward vzw Het team van vzw Feest Forward

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christof Rosiers

    Is Heist zomert dan altijd op een zondagavond ????? Volgens de data die terug te vinden zijn is het op zondagavond

Lees meer