Steffie & Benny in de onthaalzone in de bib.
Peter Vanderveken Steffie & Benny in de onthaalzone in de bib.

Huiskamergevoel in bibliotheek: nieuwe onthaalzone laat bezoekers meteen op hun gemak voelen

De bibliotheek van Herselt in VTC de Mixx is in een nieuw jasje gestoken. Met een vernieuwde, gezellig ingerichte onthaalzone wil de bib zich nog meer profileren als een aangename plaats van ontmoeting en ontspanning.

Naast de gezellige onthaalzone die voor het nodige huiskamergevoel moet zorgen, is ook de dienstverlening vernieuwd. Sinds kort biedt de bib immers bibliotheek-aan-huis aan. Vrijwilligers van de bib bezoeken dan minder mobiele, maar geïnteresseerde lezers bij hen thuis. Zo kunnen ook zij genieten van het zeer uitgebreide boeken-, tijdschriften- en dvd-aanbod van de bibliotheek. Niet alleen kunnen de boekenwurmen zo hun leeshonger stillen, de vrijwilligers zijn ook steeds bereid om een praatje met hen te maken of hen een boek voor te lezen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer