Een jeugdploeg van KFC De Vrijheid Herselt aan het werk.
RV Een jeugdploeg van KFC De Vrijheid Herselt aan het werk.

Jeugdwerkingen van K. Ramsel FC en KFC De Vrijheid Herselt gaan samenwerken

De jeugdopleidingen van K. Ramsel FC en KFC De Vrijheid Herselt hebben beslist om voortaan de krachten te bundelen. Daarmee bieden beide clubs een antwoord op het groeiende aantal jeugdspelers.

Het gaat de jeugdwerkingen van K. Ramsel FC en KFC De Vrijheid voor de wind. De voetbalclubs hebben voor volgend seizoen al respectievelijk 14 en 20 jeugdploegen in competitie ingeschreven. “De besturen van Herselt en Ramsel hebben daarop de koppen bij elkaar gestoken en beslist dat de beste weg vooruit een nauwere samenwerking is”, meent Frank Vandewyer, bestuurslid bij KFC Herselt.

“We hebben erg veel gemeenschappelijk en zijn op veel andere vlakken dan weer complementair. Dat betekent concreet dat we er beide op vooruit gaan als we nauwer gaan samenwerken. We zien in de overeenkomst echt wel een synergetisch effect, want we kunnen onze spelers hierdoor een nog betere opleiding garanderen.” Er zal voetbalkennis uitgewisseld worden tussen beide clubs, maar jeugdspelers van de ene club zullen zo ook - bij noodgevallen - bij de andere club kunnen ingezet worden.

Door intens te gaan samenwerken willen beide clubs hun jeugdwerking naar een hoger niveau tillen, maar dat betekent niet dat ze hun filosofie gaan verloochenen. De clubs willen toegankelijk blijven voor iedereen. “Kwaliteit van opleiding heeft voor ons vele gezichten. We hebben het dan uiteraard over voetbalkwaliteit, dat spreekt voor zich. Goede trainers, een goeie accommodatie en uitrusting zijn zaken waar we constant aan werken”, gaat Vandewyer verder.

“Die kwaliteit is voor ons echter ook de ploeg van iedereen zijn. De ploeg waar elk kind welkom is. Waar iedereen groeit. De club waar iedereen speelt. We trachten niet enkel te winnen, we leren ook verliezen en proberen elke keer weer beter te doen op en naast het veld. Spelers, trainers, afgevaardigden en ouders. Allemaal samen.”

Voor wie zich al ongerust maakt: van een fusie tussen beide ploegen is geen sprake. “De doorwinterde supporters uit beide kampen mogen dus op hun twee oren slapen, de derby voor de fusiebeker gaat nog niet meteen verdwijnen”, knipoogt Vandewyer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer