Katje overleeft woningbrand dankzij helden van de brandweer

In de Markgravenstraat in Herentals is dinsdag in de vooravond brand ontstaan op het gelijkvloers van een appartementsgebouw. Een vrouw en een kind op de bovenliggende verdiepingen ademden rook in en moesten naar het ziekenhuis. De brandweer slaagde er in één kat te reanimeren. Voor een andere kat kwam alle hulp te laat.

De brand in de Markgravenstraat werd rond 17.45 uur opgemerkt. De brandhaard situeerde zich op het gelijkvloerse appartement van een flatgebouw met in totaal drie etages. “De bewoners van het gelijkvloerse appartement waren niet thuis. Vermoedelijk hebben ze een kookpot op het fornuis laten staan en is zo de brand ontstaan”, klinkt het bij de hulpdiensten. “De keuken brandde grotendeels uit en in de rest van het appartement is er rook- en roetschade.”

De rook verspreidde zich doorheen het flatgebouw. De bewoonster op de tweede verdieping en een kind op de eerste verdieping ademden te veel rook in tijdens de evacuatie. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Op het gelijkvloerse appartement bevonden zich twee katten. Eén kat overleefde de brand niet, de andere kat kon wel succesvol worden gereanimeerd door de brandweer.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andre van den Bosch

    Een dikke proficiat alvast voor de brandweerlieden van Herentals voor het redden van de kat

  • Karine Roeland

    Frank, mag een dier in nood niet gered worden? Een dierenleven is even veel (of meer) waard dan een mensenleven. Ze geven liefde en vriendschap, zijn trouw, houden je gezelschap en vragen niet veel in de plaats.

Lees meer