Kempense Groen-kandidaten stellen speerpunten voor

Tal van kandidaten van Groen voor de verkiezingen van 26 mei - met onder meer Kim Buyst, Staf Pelckmans en Lieve Snauwaert - trokken donderdagochtend met hun groene caravan naar het stationsplein van Herentals. Daar informeerden ze treinreizigers over hun prioriteiten voor de Kempen, namelijk een mobiliteitspact, betaalbare energie, een regionaal park, behoud van open ruimte en gelijke kansen voor elke Kempenaar.

“Alle Kempenaars die mee willen bouwen aan de toekomst van onze streek, konden de afgelopen weken deelnemen aan de Kempenkabinetten: gespreksavonden die draaiden rond drie thema’s – energie, landbouw en mobiliteit - die leven in de regio. Met de gedragen ideeën die tijdens de gesprekken naar boven kwamen, stelt Groen Kempen nu vijf heel concrete Kempen-actiepunten voor, waar we volop zullen op inzetten”, legt regiovoorzitter Kim Buyst, die op de tweede plaats staat voor de Kamer, uit.

De partij wil werken aan een Kempens mobiliteitspact dat onder andere investeert in meer en stiptere treinverbindingen, avond- en nachttreinen en aparte rijstroken voor openbaar vervoer. Daarnaast wil Groen inzetten op de ontwikkeling van een Kempisch platform voor auto- en fietsdelen en pleit het voor een vervijfvoudiging van het budget voor fietsinfrastructuur. Ook ijveren de Kempense kandidaten ervoor om groene stapstenen te installeren, waardoor verschillende natuurgebieden in de regio met elkaar verbonden worden, om zo tot één regionaal park te komen.

De behoud van ruimte is eveneens een prioriteit. Groen wil een wildgroei van appartementen in dorpskernen vermijden door alternatieven te bekijken zoals co-housing en andere nieuwe woonvormen om concreet werk te maken van de betonstop. Voor zij die op het einde van de maand de factuur niet kunnen betalen, wil Groen extra ondersteuning voorzien via onder meer het ‘derdebetalersysteem’ en een sociaal renovatieprogramma voor het energiezuiniger maken van woningen. Ten slotte gaat Groen ook voor gelijke kansen in het onderwijs voor elke Kempenaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer