De Landelijke Gilde lanceert het project ‘Schriek in a box’
Marc Aerts De Landelijke Gilde lanceert het project ‘Schriek in a box’

Landelijke Gilde stopt Schriek 'in a box’

‘Schriek in a box’, zo heet het project waarmee de Landelijke Gilde van Schriek (Heist-op-den-Berg) consumenten wil laten kennismaken met alles wat er groeit en bloeit op het Schriekse platteland.

“Er wordt vaak gevloekt op de tractoren die over onze wegen denderen, maar te weinig inwoners weten waarom al die machines in ons dorp rondrijden”, zegt Jelle Claes van de Landelijke Gilde. “Wij besloten om samen met een groep lokale landbouwers een doos te vullen met producten die rechtstreeks van onze Schriekse velden komen. Natuurlijk gaat het hier om gewassen van maar één bepaald seizoen, maar dan nog is het een gevarieerd aanbod waar we best trots op mogen zijn.”

“Iedereen kan inschrijven voor ‘Schriek in a box’, we beperken onze verkoop tot maximaal 1.000 stuks. Eén box bevat 500g aardappelen, 250g aardbeien, 500g asperges, 125g blauwbessen, 1 bloemkool, 1 courgette, 1 stuk hoevesalami, 250g honing en 3 stuks rabarber. De boxen worden samengesteld en geleverd op zondag 16 juni, en alle producten worden op zaterdag of zondag geoogst. Zo zijn we zeker dat alles dagvers is. We stoppen bij onze box ook een brochure, zodat inwoners meteen weten of en waar ze deze producten in de toekomst vlakbij huis kunnen kopen.”

Meer info en bestellen: www.lgschriek.be en jelle.claes@landelijkegilden.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer