De leerlingen pronken met hun goede scores.
Peter Vanderveken De leerlingen pronken met hun goede scores.

Leerlingen Sila Westerlo scoren goed tijdens wedstrijd voor wiskunde

Voor de paasvakantie namen zo’n 226 leerlingen uit de Sila Middenscholen van Westerlo en Oosterwijk deel aan de wedstrijd voor wiskunde. De leerlingen kregen 24 leerstofgerelateerde wiskundige raadsels voorgeschoteld.

“Ondertussen zijn de resultaten binnen en we mogen als school weer erg trots zijn op onze leerlingen”, aldus organisator Noël Van Thielen. “Maar liefst twee leerlingen wonnen de hoofdprijs, een Huawei-tablet.” Milo Van Houdt (2dW) en Timon Raeymaekers (2bO) behaalden de maximumscore  van 120 op 120 en eindigden zo bij de top 20 van Vlaanderen. “Een bijzonder knappe prestatie als je weet dat er zo’n 35.000 leerlingen deelnemen aan deze wedstrijd”, besluit Van Thielen.

Ook Sam Van der Vloet (111/120, 2aO), Senne Bruynseels (110/120, 2aO), Yarne Verstraelen (115/120, 2hW) en Ruben Croes (115/120, 2lW), deden het uitstekend. Zij eindigden in de top 100 van de provincie Antwerpen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer