Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout

Man valt huis van ex-vrouw en kinderen aan met bijl

Een man uit Westerko heeft in juli vorig jaar zijn ex-vrouw en kinderen de stuipen op het lijf gejaagd. Met een bijl hakte hij in op een deur en raam van de woning waarin ze zich bevonden. “Hij is pas gestopt toen hij de angst in de ogen van zijn dochters zag”, zegt de aanklager. De man riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden.

H.V. (50) uit Westerlo zag zijn huwelijk na 25 jaar op de klippen lopen. In april 2018 verliet hij de echtelijke woningen, maar hij kon zijn (ex-)vrouw niet met rust laten. Hij bestookte haar met telefoontjes en sms-berichten.

Ouderlijke woning

Op 9 juli 2018 escaleerde de situatie. De ex-vrouw en kinderen H.V. zouden op kamp gaan. “Hij hoopte dat hij terwijl terug in de echtelijke woning mocht verblijven (die ook zijn eigen ouderlijke woning was, red.). Toen hem dat geweigerd werd, is hij furieus geworden. Hij is een bijl uit het tuinhuis gaan halen en is er mee op een deur en een raam beginnen kloppen. Hij is pas gestopt toen hij de angst in de ogen van zijn dochters zag”, zegt openbaar aanklager Patti Broeckx.

De man kreeg voorwaarden opgelegd door de onderzoeksrechter, maar lapte die al snel aan zijn laars. Twee weken na het incident begon hij de vrouw al terug te vallen. Het openbaar ministerie vraagt een gevangenisstraf van 12 maanden, gekoppeld aan voorwaarden.

Alcoholverslaving

Volgens de advocaat van H.V. is de man een tijd de pedalen kwijt geweest door een alcoholverslaving. “Dat heeft hem op drie maanden tijd zijn job, huis, vrouw en kinderen gekost. Hij heeft op een foute manier geprobeerd zijn relatie te redden.”

De man zelf drukte ten aanzien van de rechtbank zijn spijt uit. “Ik heb verschrikkelijk veel spijt. Ik had mijn kinderen en ex-vrouw nooit zoveel schrik mogen aanjagen. Ik heb een stommiteit begaan, maar ben geen slecht mens.”

Vonnis op 28 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer