Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.

Man verwondt eigen vader: “Omdat hij me geen gelukkige verjaardag had gewenst”

Tim R. uit Westerlo riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden voor geweldplegingen. Hij verwondde zowel zijn eigen vader als zijn ex-vriendin.

De man had van 2009 tot 2013 een relatie met een vrouw. Omdat ze samen een kind hebben, bleven ze elkaar ook nadien nog geregeld zien. Op 27 september 2018 liep zo’n ontmoeting uit de hand. “Naar aanleiding van een banale verkeerssituatie ging R. volledig door het lint. Bij de schermutseling die volgde, belandde het been van zijn ex-vriendin tussen het portier”, verduidelijkt openbaar aanklager Patti Broeckx.

Zeer kort lontje

In februari 2018 had R. ook zijn eigen vader al verwond omdat die hem geen gelukkige verjaardag had gewenst. “Dat was genoeg om zijn potje te doen overkoken. Tim R. heeft duidelijk een zeer kort lontje”, aldus nog Patti Broeckx die een vooraardelijke celstraf van 12 maanden vorderde.

Volgens de advocaat van R. zorgt een verstandelijke stoornis er voor dat hij zijn emoties en gedragingen niet altijd onder controle heeft.

Vonnis op 28 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer