3 modeontwerpster Ine De Haes in haar atelier.
David Legreve modeontwerpster Ine De Haes in haar atelier.

Modeontwerpster Ine De Haes neemt draad weer op. “Collectie groeit mee met dochter”

Modeontwerpster Ine De Haes uit Pijpelheide heeft een nieuw kindermerk gelanceerd: BONNIE & THE GANG. Na enkele maanden uit te vallen door ziekte én mama te zijn geworden, neemt ze de draad weer op waar ze hem in de zomer van 2017 had laten liggen. “Mijn collectie groeit mee met mijn dochter Coco.”

Ine De Haes lanceerde in 2013 haar eerste kinderkledingmerk onder haar eigen naam. Het was meteen een schot in de roos. In 2017 kwam daar een abrupt einde aan. De modeontwerpster werd geveld door kinkhoest en was daardoor genoodzaakt een seizoen over te slaan. Vervolgens werd ze mama van haar eerste kindje en bloedde haar merk dood.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en niet veel later begon het opnieuw te kriebelen. De Haes begon opnieuw te ontwerpen: eerst voor Coco, vervolgens voor kinderen van vrienden. BONNIE & THE GANG was geboren. “Niet meer voor kinderen van 4 tot 16 jaar, wel voor de leeftijden van 0 tot 4. Dat komt door mijn dochter. Zij geeft mij de inspiratie en is mijn eerste muze en model.”

3 Coco in een ontwerp van mama Ine De Haes.
Ine De Haes Coco in een ontwerp van mama Ine De Haes.

Geen ‘fast fashion’

Er is nog een verschil: haar nieuwe merk is een stuk duurzamer. “Waar ik voorheen elk seizoen met een nieuwe collectie kwam, heb ik beslist om dat los te laten. Het was niet alleen niet vol te houden alleen, het was ook weinig duurzaam. Door de seizoenen alsmaar te blijven volgen, wordt er overgeproduceerd. Ik heb nu een tijdloze basiscollectie die ik regelmatig aanvul. Ik geloof ook dat er ondertussen genoeg mensen zijn die kwaliteit en duurzaamheid verkiezen boven kwantiteit en trendgevoeligheid of ‘fast fashion’.”

Ine koos ook tijdloze ontwerpen gemaakt van ecologischere stoffen (GOTS of OEKO-TEX gecertificeerd). “Ik tracht mijn modellen op zo’n manier te maken dat ze langer meegaan. Bijvoorbeeld de truitjes kunnen eerst oversized gedragen worden en daarna ‘cropped’ met omgeslagen mouwen. De stuks zijn ook gemakkelijk te wassen.” Opvallend: alle stuks worden door haarzelf gemaakt in haar atelier, in creatieve werkplek Artenova aan het Mechelse station. “Thuis werken lukte niet, in Pijpelheide voelde ik mij geïsoleerd en miste ik de stad. Voorheen werkte ik in Studio Start in Antwerpen, waar ik 10 jaar woonde, dat heel gelijkaardig is aan Artenova. Dankzij vrienden belandde ik hier.”

“Ik geloof ook dat er ondertussen genoeg mensen zijn die kwaliteit en duurzaamheid verkiezen boven kwantiteit en trendgevoeligheid of ‘fast fashion’”

Ine De Haes

Webshop

Voorlopig verkoopt ze uitsluitend via haar eigen webshop (www.bonnieandthegang.com), om zo de controle te behouden en een persoonlijke band te kunnen opbouwen met haar klanten. Ze heeft geleerd uit het verleden, toen haar vorig kinderkledingmerk haar boven het hoofd groeide. “Toen ging het supersnel. Ik werkte dag en nacht, maar dat gaat nu niet meer en ik zou het niet meer willen ook. Maar ik ben wel heel blij dat de trein weer vertrokken is. Ik heb dit zo hard gemist!”

3 Coco in een ontwerp van mama Ine De Haes.
Ine De Haes Coco in een ontwerp van mama Ine De Haes.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer