2 Oppositiepartijen Open&Positief Westerlo en N-VA willen graag een overdekte fietsenstalling aan de Zoerla.
Wouter Demuynck Oppositiepartijen Open&Positief Westerlo en N-VA willen graag een overdekte fietsenstalling aan de Zoerla.

Oppositie wil overdekte fietsenstalling aan Zoerla

Oppositiepartijen Open&Positief Westerlo en N-VA pleiten voor een overdekte fietsenstalling in Zoerle-Parwijs, ter hoogte van de Zoerla. Momenteel staan er enkel een paar fietsbeugels aan de nabijgelegen bushalte. De schepen wil eerst laten onderzoeken waar overdekte stallingen wenselijk zijn.

“Op verschillende plaatsen in Westerlo staan er reeds overdekte fietsenstallingen aan bushaltes en dorpspleinen die ten volle benut worden. Vaak staan ze zelfs overvol en zijn uitbreidingen gewenst”, meent raadslid Bert Wellens (N-VA).

“In tegenstelling tot alle andere deelgemeenten, die dan meestal nog beschikken over meerdere overdekte fietsenstallingen, is er in Zoerle-Parwijs geen enkele te bespeuren aan de bushaltes.” Wellens stelt daarom voor om een voldoende grote fietsenstalling aan de Zoerla te plaatsen, zodat die gebruikt kan worden door zowel bezoekers van de Zoerla als door burgers die gebruik maken van de bushalte.

Schepen van Mobiliteit en Fietsbeleid Kristof Welters (CD&V) vindt dat een terechte opmerking, maar wil eerst werk maken van een fietsenplan alvorens over te gaan tot het plaatsen van fietsenstallingen. “Zo kunnen we bekijken waar overdekte stallingen wenselijk zijn. Ik denk aan het zwembad of de bib, waar er geen zijn. Ook de parochiezaal van Heultje kan er bijvoorbeeld bij gebaat zijn. En op sommige plekken zijn ze misschien te klein of al versleten. Eind april zal ook de fietsersbond hier opgericht worden en ik vind dat we hen eerst ook nog moeten horen. Zo’n nieuwe fietsenstalling zal dus nog niet voor binnen drie maanden zijn, maar we werken eraan.”

2 Oppositiepartijen Open&Positief Westerlo en N-VA willen graag een overdekte fietsenstalling aan de Zoerla.
Wouter Demuynck Oppositiepartijen Open&Positief Westerlo en N-VA willen graag een overdekte fietsenstalling aan de Zoerla.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer