Illustratiebeeld van een regenboogzebrapad.
Yannick De Spiegeleir Illustratiebeeld van een regenboogzebrapad.

Schoolomgeving van Westerlo krijgt regenboogzebrapad

Vlakbij de middenschool van Westerlo aan Verlorenkost komt er een tijdelijk regenboogzebrapad naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei. Het zebrapad komt er op vraag van N-VA, dat het punt op de gemeenteraad van maandag had geagendeerd.

“Op deze manier maken we het heel zichtbaar, voor de inwoners en bezoekers, dat onze gemeente Westerlo een veilige thuis is voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur. We tonen dat we een open en diverse gemeente zijn. Het is een sterk symbool, kost weinig geld en kan snel worden gerealiseerd”, argumenteerde raadslid Nancy Van Hoof (N-VA).

Qua locatie wordt het kruispunt van Verlorenkost met de Sint-Lambertusstraat aan de middenschool voorgesteld. “In veel scholen stelt zich immers nog het probleem dat men zich er niet durft outen.”

Alle fracties waren het voorstel genegen. “Het is een dag die we niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan”, zegt schepen van Gelijke Kansen Tinne Wuyts. “De regenboogvlag hijsen we sowieso al en dit initiatief kunnen we steunen, weliswaar met een tijdelijk karakter. Voor de volgende jaren denk ik eraan om er een mooi regenboogproject van te maken in samenwerking met het kunstonderwijs.”

Vorig jaar stelde Jong N-VA ook al een regenboogzebrapad voor, maar meerderheidspartij CD&V, toen nog coalitiepartner van N-VA, ging toen niet akkoord wegens een negatief advies van het verkeerscomité.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeanne Helsen

    Smossen met het verkeersreglement. Wat als er iemand aangereden wordt. Die kleurtjes zijn niet wettelijk, een rechter die de wet letterlijk toepast zal het slachtoffer in het ongelijk stellen vrees ik.

  • Geert Heylen

    Jezus....waar zijn we toch allemaal mee bezig !? Zijn er geen katten te geselen in België?

Lees meer