De opening van het nieuwe jeugdhuis Tiener in Herentals werd ingezet met een feestje.
Peter Vanderveken De opening van het nieuwe jeugdhuis Tiener in Herentals werd ingezet met een feestje.

Vernieuwd jeugdhuis Tiener opent de deuren

In het Herentalse centrum is zaterdag het vernieuwde jeugdhuis geopend. Vroeger ging de zaak als 10R20 door het leven, maar in de volksmond werd over 10er gesproken. Vandaar dat het nieuwe jeughuis de naam ‘Tiener’ heeft gekregen.

“In 2017 zijn we gestart met de renovatiewerken, waarbij café De Veudrink op de eerste verdieping als eerste aan de beurt was. Dit hebben we omgetoverd tot een gezellige plek om spelletjes te spelen, met vrienden te kletsen en thema-avonden te organiseren”, zegt het bestuur van jeugdhuis Tiener. “Dankzij het stadsbestuur heeft ons pand ook een nieuwe vloer gekregen. Dit gaf ons weer volle moed om de rest van het pand te renoveren. Na vier maanden hard werken kunnen wij eindelijk met trots meedelen dat alles af is. Het nieuwe jeugdhuis is voor iedereen toegankelijk, voor jong geweld dat ons jeugdhuis nog niet goed kent en voor ouderen bij wie het jeugdhuis meer dan nostalgie oproept.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer