4 Vooraan zullen negen appartementen gebouwd worden.
RV Vooraan zullen negen appartementen gebouwd worden.

Woonproject Patersbos moet boost aan Zoerle-Parwijs geven

In Zoerle-Parwijs (Westerlo) rijst binnenkort een nieuw woonproject uit de grond. Project Patersbos, dat vlak naast de oude jongensschool in de Sint-Niklaasstraat gelegen zal zijn, zal in totaal twaalf gezinnen een nieuwe thuis bieden in de dorpskern.

Het nieuwe project moet een boost geven aan de dorpskern. De twee verloederde huisjes in de Sint-Niklaasstraat op nummer 12 en 14 zijn sinds kort al gesloopt. In de plaats daarvan komen 9 appartementen, aan de kant van de straat, en drie woningen aan de achterkant. “Landmark Living (de ontwikkelaar, red.) heeft een duidelijke toekomstvisie voor de buurt. Zo kunnen de woningen achteraan perfect aansluiten aan het domein van de oude school als dat ontwikkeld zou worden”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen.

“Over de inrichting van zowel de woningen als de appartementen is nagedacht: functioneel is een trefwoord, net als licht en ruimte. Alles wordt bovendien afgewerkt met hoogwaardige materialen en vloerverwarming. De architectuur van het geheel is sober met hedendaagse materialen als zink en wit gekaleide baksteen.”

Project Patersbos wordt meteen ook het eerste project in de nieuwe huisstijl van de ontwikkelaar. “Daarmee willen we graag een breder publiek aanspreken. Zo wordt het onpersoonlijke zwart vervangen door een jadegroen, dat de focus legt op de groene omgeving en zo de roots in de Kempen in de verf zet”, besluit Engelen. Zaterdag 11 mei vindt een lanceringsevent plaats op de site.

4 Achteraan komen er drie woningen.
RV Achteraan komen er drie woningen.
4
RV
4 Zo zullen de appartementen eruit zien.
RV Zo zullen de appartementen eruit zien.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer