Joost De Bock

‘Farse’ beklaagde krijgt fikse geldboete en wordt ongeschikt verklaard na dronken ongeval

Ninovieter Patrick D.N. gedroeg zich op 26 april 2018 erg agressief ten opzichte van zijn verbalisanten nadat hij een ongeval had gehad op de E40 in Wetteren. De man was onder invloed van alcohol en had maar liefst 3,3 promille in zijn bloed toen hij de controle over zijn voertuig verloor en tegen de vangrail knalde. 

Een passagier aan boord van zijn wagen raakte door de zware klap gewond. Na het ongeval gedroeg hij zich erg ongepast. Toen de verbalisanten hem vroegen om te gaan zitten, antwoordde hij: “Ik zal zelf wel kiezen wanneer ik ga zitten.” 

De advocate van de man besefte dat er weinig te pleiten viel aan deze zaak. “Het was de vrouw zelf die aan het stuur trok enkele seconden voor het ongeval, vandaar dat ze crashten”, klonk het. 

De man was niet aan zijn proefstuk toe en werd al eerder veroordeeld. In totaal had hij al tien veroordelingen, onder meer ook voor het dronken sturen. Politierechter Peter D’hondt had een vermoeden dat er een alcoholprobleem was bij de man en gaf hem een fikse straf. Hij kreeg een geldboete van 3.200 euro, drie jaar rijverbod en moet alle examens opnieuw afleggen. Nadien moet hij ook kunnen aantonen dat hij afgekickt is van de alcohol alvorens hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer