6 Bij de afbraak van een woning werd ook een gemeenschappelijke muur gesloopt.
Didier Verbaere Bij de afbraak van een woning werd ook een gemeenschappelijke muur gesloopt.

Aannemer sloopt muur te veel: buurman ziet plots de hemel vanuit zijn bad

Bij de afbraak van een woning in de Molenstraat 70 in Wetteren heeft een aannemer een muur te veel gesloopt. Door het weghalen van een gemeenschappelijke muur stond een buurman in zijn badkamer plots in de buitenlucht. Het gebouw moet gestut worden, maar de bewoners kunnen blijven. 

6 En plots zat een gat in de badkamer van de buren.
Didier Verbaere En plots zat een gat in de badkamer van de buren.

Afgelopen week werd de oude woning in de Molenstraat 70 afgebroken. Maar bij die sloop werd ook een gemeenschappelijke muur met het aanpalende appartementsgebouw naar beneden getrokken. Plots werd het wel heel erg tochtig in de badkamer van een van de appartementen. De buurman zag vanuit zijn bad de wolken passeren. Het gat werd ondertussen gedicht met een isolatieplaat. 

Vrijdag helde de muur steeds verder over. De bewoners en de eigenaar van het appartementsgebouw vertrouwden het zaakje niet en alarmeerden de hulpdiensten. “Het gebouw moet gestut worden om elk risico te vermijden”, zegt brandweerofficier Romain Van Bever van de Wetterse brandweer. De aannemer zal nu zo snel mogelijk een gespecialiseerd bedrijf opdracht geven de gevels te stutten en instortingsgevaar te vermijden. Ook het gat in de badkamer van de buur wordt wind- en waterdicht gemaakt. Maar de bewoners kunnen wel in het gebouw blijven.  

6 Bij de afbraak van een woning brak de aannemer door een gemeenschappelijke muur van de buren.
Didier Verbaere Bij de afbraak van een woning brak de aannemer door een gemeenschappelijke muur van de buren.
6 Bij de afbraak van een woning werd ook een gemeenschappelijke muur gesloopt met het appartement aan de linkerzijde.
Didier Verbaere Bij de afbraak van een woning werd ook een gemeenschappelijke muur gesloopt met het appartement aan de linkerzijde.
6
Didier Verbaere
6
Didier Verbaere

Lees meer