Er zit de komende weken niks anders op dan aan te schuiven in beide richtingen op de Scheldebrug door asfalteringswerken.
Foto DVL Er zit de komende weken niks anders op dan aan te schuiven in beide richtingen op de Scheldebrug door asfalteringswerken.

Asfaltwerken veroorzaken verkeershinder

Automobilisten die gisteren over de Scheldebrug in Wetteren wilden, moesten veel geduld hebben. Oorzaak zijn de asfalteringswerken aan het kruispunt van de Koningin Astridlaan aan de voet van de brug.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt met de Vijverstraat herinrichten. De werken werden vooraf aangekondigd, maar daar hielden weinig chauffeurs gisteren rekening mee. In de ochtend- en avondspits stond het verkeer bijna muurvast vanaf de Kalkensesteenweg richting Scheldebrug. Ook vanaf de Nieuwstraat was het aanschuiven geblazen. Automobilisten moesten in beide richtingen rekening houden met vertragingen tot bijna één uur. Er zijn ook weinig alternatieven voor wie uit Laarne of Kalken komt.

Parkeerverbod

De werken zullen ook de komende weken nog heel wat hinder veroorzaken. Deze week en volgende week is er telkens maar één rijstrook beschikbaar en geldt er beurtelings verkeer met lichten. Deze werken zullen tot 19 mei duren.


De gemeente Wetteren neemt ondertussen extra maatregelen om de hinder te beperken en heeft een parkeerverbod in de Moerstraat ingevoerd. "Voor hulpdiensten is het belangrijk dat ze snel kunnen uitrukken. Daarom voeren we in de Moerstraat, tussen de rotonde en de Korte Bergstraat, een parkeerverbod in. Bewoners kunnen met hun bewonerskaart uit zone 1 tijdelijk parkeren op de gemeentelijke stationsparking of het Felix Beernaertsplein", klinkt het bij het gemeentebestuur. (DVL)

Lees meer