De zaak werd gesloten voor de voedselveiligheid.
Christoph D'Haese De zaak werd gesloten voor de voedselveiligheid.

Burgemeester laat beenhouwerij sluiten die niet in orde is met voedselveiligheid: 1 ton vlees vernietigd

Aalsters burgemeester Christoph D’Haese heeft vrijdagochtend slagerij Oriental op de Dendermondsesteenweg in Aalst laten sluiten nadat er problemen werden vastgesteld door het FAVV in verband met de voedselveiligheid. Op 16 mei van dit jaar werd er een vleestransport bestemd voor menselijke consumptie in beslag genomen. Deze bleek bestemd te zijn voor de slagerij in Aalst. De politie werd toen verwittigd en er werd een gerechtelijke actie gepland die vandaag door ging. 

“De bal kwam eigenlijk al eerder aan het rollen. Na een banale brand kwam ik ter plaatse en stelde toen al vast dat er iets niet klopte. De ketting sloot zich vandaag (vrijdag, red.) en ik heb de zaak laten sluiten”, laat D’Haese weten. Bij de actie vrijdagochtend werd er 1 ton vers vlees vernietigd door Rendac. De zaak blijft nu voor onbepaalde tijd gesloten tot de openbare gezondheid en voedselveiligheid opnieuw in orde is. “Na hercontrole en keuring kan de zaak pas terug opnieuw open gaan. Wij zullen hier met de politie van Aalst sterk op toezien dat dit niet eerder gebeurd”, besluit D’Haese. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer