5 De Serskampsteenweg tussen Smetledesteenweg en Acaciastraat wordt ingericht als woonerf. De rijrichting wordt omgedraaid.
Didier Verbaere De Serskampsteenweg tussen Smetledesteenweg en Acaciastraat wordt ingericht als woonerf. De rijrichting wordt omgedraaid.

Deel Serskampsteenweg wordt woonerf : herinrichting start volgend jaar

Aquafin en de gemeente Wetteren stelden de plannen voor de heraanleg van de Serskampsteenweg voor. Zo’n honderd buurtbewoners kwamen maandagavond luisteren. Het deel tussen de Acaciastraat en de Smetledesteenweg wordt een woonerf. De baan richting Serskampstraat krijgt voetpaden en verhoogde fietspaden in beide richtingen. De werken starten in mei 2020 en zullen een jaar duren.

5 Werken Serskampsteenweg
Didier Verbaere Werken Serskampsteenweg

Reeds jarenlang is de gemeente vragende partij om de Serskampsteenweg op haar grondgebied aan te pakken. De slechte staat van het wegdek en de hoge snelheid en onveiligheid is een doorn in het oog van bewoners en gebruikers. Aquafin gaat volgend jaar een nieuw en gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Studiebureau Sweco maakte plannen voor de herinrichting van beide delen van de straat. De komende maanden zal een afkoppelingsexpert alle bewoners bezoeken en worden de huidige plannen verfijnd na de opmerkingen van de buurtbewoners op de infovergadering.

5 Infoavond Serskampsteenweg.
Didier Verbaere Infoavond Serskampsteenweg.

“De Serskampsteenweg tussen Acaciastraat en Smetledesteenweg wordt ingericht als een woonerf met betonstraatstenen en groene accenten. Het gemengde verkeer zal door de parkeerstroken en de groene elementen worden afgeremd. We draaien er ook de rijrichting om. Inrijden zal via de Acaciastraat gebeuren”, legt Marijke Van Thuyne van Sweco uit. 

Dat er ook een aantal parkeerplaatsen sneuvelen, was minder leuk nieuws voor de bewoners. “Het is een keuze van de gemeente om de leefkwaliteit in de straat te verhogen. Na de aanleg zal er minder doorgaand verkeer zijn. Je zal dan makkelijk kunnen stationeren op de baan om boodschappen uit te laden en de wagen nadien op de Zuidlaan of de Smetledesteenweg te parkeren”, stelde schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co) gerust.

5 De Serskampsteenweg richting Serskamp krijgt voet- en fietspaden.
Sweco De Serskampsteenweg richting Serskamp krijgt voet- en fietspaden.

Ook de doortocht richting Serskamp wordt een stuk veiliger. De Serskampsteenweg krijgt er twee voetpaden van 1,5 meter breedte en twee verhoogde fietspaden van 1,75 meter breedte. Met asverschuivingen wordt de snelheid gedrukt. Ook hier sneuvelen een aantal parkeerplaatsen. De weg wordt aangepakt vanaf de Smetledesteenweg richting Serskampstraat. 

5 De Serskampsteenweg richting Serskampstraat krijgt voet en fietspaden.
Didier Verbaere De Serskampsteenweg richting Serskampstraat krijgt voet en fietspaden.

In de huidige plannen wordt de voorrangsregeling er gewijzigd en zal er doorstroming zijn richting Acaciastraat/Zuidlaan. Maar hier vrezen de bewoners voor een ‘snelweg’ effect richting Zuidlaan. De gemeente en het studiebureau bekijken de plannen opnieuw. Er kan nu gezocht worden naar een aannemer voor de werken. Enkele maanden voor de start worden de bewoners opnieuw samengeroepen en worden timing en fasering voorgesteld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer