6 Klaar voor de zesde editie va Double You City Classics in Wetteren.
Didier Verbaere Klaar voor de zesde editie va Double You City Classics in Wetteren.

Double You City Classics met een knipoog naar Jaguar en Brigitte Bardot

Twee jaar na de vijfde editie van de Double You City Classics in Wetteren, wordt op 19 mei de zesde editie van de oldtimerrondrit in Wetteren georganiseerd. Speciale aandacht in deze jaargang gaat naar het legendarische merk Jaguar. Ook Brigitte Bardot vertolkt een rol in de tourtocht. Als figurante.

6 De organisatie bij één van de deelnemende wagens : Een Renault Floride uit 1961 waarmee Brigitte Bardot furore maakte.
Didier Verbaere De organisatie bij één van de deelnemende wagens : Een Renault Floride uit 1961 waarmee Brigitte Bardot furore maakte.

Wat de Double You City Classics onderscheidt van andere oldtimer tourritten, is de ongelooflijke ambiance in start- en aankomstdorp op het Felix Beernaertsplein. Het zijn niet onze woorden, maar die van de vele honderden autoliefhebbers die er in de eerste vijf edities bij waren. De organisatie zet ook telkens een merk in de kijker. Eerder waren dat de legendarische VW Kever en zelfs de Solex brommertjes. Dit jaar krijgen Jaguar rijders een voorkeursbehandeling met een eigen plek in de statische show bij de start tussen 9.30 en 11 uur. Maar ook de andere deelnemers worden in Wetteren in de watten gelegd. Zo is er bij de start voor elke geregistreerde oldtimer en zijn passagiers een kick-off drink en een goed gevulde goodiebag.

6 Zesde editie van de oldtimer klassieker in Wetteren.
Didier Verbaere Zesde editie van de oldtimer klassieker in Wetteren.

“De rit is opnieuw zo’n 80 kilometer lang en brengt de deelnemers in een lus langs landelijke wegen opnieuw naar Wetteren. Onderweg houden we een fotoshoot van elke wagen in een feeëriek decor. De locatie daarvan en de route ernaartoe, houden we geheim tot op het uur van vertrek”, zegt Raf De Graeve van Double You City Classics. Onderweg is er een lunchstop en drinkstops.

Jaggiebar en optredens

Alle wagens worden tussen 14.30 uur en 16 uur opnieuw in Wetteren verwacht waar de Jaggiebar wordt geopend. Om 16 uur start een live concert van A Box Of E-types. “Een Wetterse gelegenheidsformatie met Stijn Tondeleir en Thomas Vincke. Muzikanten die spelen bij Niels Destadsbader en Laura Tesoro. Zij laten zich omringen door verschillende zangers en zangeressen”, zegt Ben De Kestelier, uitbater van Bar Picar en één van de oprichters van de oldtimerrit. Vanaf 19 uur speelt dj Bates.

Brigitte Bardot

6 Paul Van Heddeghem met zijn Renault Floride.
Didier Verbaere Paul Van Heddeghem met zijn Renault Floride.

Eén van de blikvangers in de rondrit wordt ongetwijfeld de Renault Floride van Paul Van Heddeghem. Zijn wagen uit 1961 werd razend populair toen toenmalig film- en wereldster Brigitte Bardot er reclame voor maakte en de wagen ook opdook in verschillende van haar films. Er werden er toen 117.000 van verkocht, maar vandaag zijn ze nog moeilijk te vinden of wordt een veelvoud van de toenmalige kostprijs van 9.000 Franse Franc (1.375 euro) gevraagd. Wat ook al een aardig bedrag was in de jaren 60. Paul kon er eentje op de kop tikken. “Ik weet niet of Brigitte Bardot ooit met mijn wagen rondreed, maar alleen al de gedachte is wel leuk”, lacht Paul. Inschrijven tot 12 mei voor de Classic kan online via www.doubleyoucityclassics.be. 

6 Brigitte Bardot in haar Renault Floride in 1961.
Didier Verbaere Brigitte Bardot in haar Renault Floride in 1961.
6 Brigitte Bardot in haar Renault Floride in 1961.
Didier Verbaere Brigitte Bardot in haar Renault Floride in 1961.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer