Driël brengt Knuppels en Gekakel.
Driël Driël brengt Knuppels en Gekakel.

Driël speelt theater in Van Hauwermeirsmolen

Lieve Kintaert, Lusie Leroy en Linda Van de Wielle, drie gewezen leerkrachten van het Sint-Gertrudis College in Wetteren, vormen samen de theatergroep Driël. In mei spelen ze hun jongste productie ‘Knuppels en Gekakel’ in de Van Hauwerleirsmolen in Massemen

“Zeven jaar geleden beslisten we om samen een theatercollectief op te starten. En eigenzinnig als we waren maakten we ook de keuze om alles zelf te doen: scripts schrijven, decors ontwerpen en uitvoeren, muziek maken en opnemen, regisseren, promo maken, wars van logistieke steun. Sindsdien stonden we met producties op het podium van Theater Tinnenpot tijdens de Gentse Feesten, in Theater Box en in GC ’t Groenendal in Merelbeke”, zegt Lieve.

“Met een mix van tomeloze energie en ironie willen we creatief omspringen met de ‘dingen des levens’. In ons vorige leven waren we taalleerkrachten. Dan zal het je niet verwonderen dat de scripts met veel liefde voor taal geschreven zijn. Wij vinden dat we, op onze manier, eigenlijk ook wel drie wonderwijven zijn”, vult Lusie aan.

Knuppels en Gekakel is de derde productie van Driël. “Het is een theatervoorstelling over vooroordelen en ondoordachte meningen. Beklijvend! Hilarisch! Confronterend? Het is zoals de toeschouwer het zelf ervaart”, zegt Linda. Benieuwd? Voorstellingen op 17 en 24 mei in de Van Hauwermeirsmolen aan de Watermolenstraat in Massemen om 20 uur. Tickets aan 12 euro te reserveren via mail@drie-el.be of op 0485/30.64.26.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer