Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.

Duo jonge Gentenaars steelt geld en drank uit talloze cafés: celstraf dreigt

Twee jonge Gentenaars die in cafés inbraken om er geld en drank te stelen, riskeren gevangenisstraffen voor de correctionele rechtbank. Het duo viel door de mand omdat een van hen inbrak bij zijn buurman. Die laatste verdacht meteen de buurjongen.

De beklaagden zijn bijzonder jong - amper twintig jaar oud. “Ze drongen cafés vooral binnen via de keldergaten waarlangs brouwers de vaten leveren”, weet het parket. Hoeveel zaken precies getroffen werden, is niet duidelijk. Al minstens drie stellen zich burgerlijke partij. Onder meer café Breughel op het Ledebergplein werd beroofd, in de nacht van 21 op 22 december. Volgens de zaakvoerder werd het kelderluik opengebroken, en namen de dieven de inhoud van de kassa mee, een zak munten en sterke drank. Op die manier ging het duo meermaals te werk: steeds op zoek naar de kluis, kassalades en drank.

Het bedrog werd ontdekt toen een van de jongemannen bij zijn buren inbrak en juwelen stal. De buurman verdacht meteen zijn buurjongen, en kreeg gelijk. De politie trof bij hem thuis allerlei goederen aan afkomstig uit cafés, die de jongeman ‘gevonden’ zou hebben. Later bekende hij.

Het parket vraagt 18 maanden cel voor beide beklaagden, al behoort een probatiestructuur ook tot mogelijkheden. De rechter beslist over een week.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer