4 Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goede doelen in Wetteren. Zondag vieren ze hun lentefeest.
Didier Verbaere Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goede doelen in Wetteren. Zondag vieren ze hun lentefeest.

Eerst helpen, dan pas lentefeest vieren: twaalfjarigen houden benefiet voor drie goede doelen

Ada Debuyserie, Briek Simons, Fiep De Vos, Fien De Winter, Guust Janssens en Noa Van der Stuyft, leerlingen van het zesde leerjaar van Sint-Theresia Overbeke, organiseerden vrijdagavond samen met hun ouders een succesvol benefiet voor het goede doel in de parochiezaal van Christus Koning in Wetteren. Er daagden ruim 200 mensen op. 

Het idee was simpel. In plaats van hun plechtige communie te vieren in mei, kozen de twaalfjarigen en hun ouders voor een lentefeest. “Maar we wilden hen ook leren dat het niet zomaar een evidentie is om te feesten. Dat niet iedereen het even goed heeft”, zegt mama Sigrid Van Wassenhove. De ouders van de zes kinderen zijn al jarenlang een hechte vriendengroep en besloten om samen met de kinderen een benefiet te organiseren.

“Samen met onze mama’s en papa’s hebben we dit georganiseerd. Wij zorgen enkel voor het goede verloop aan de spelletjes en op het springkasteel”, zegt Guust Janssens. “Het is wel leuk dat we eerst en vooral mensen kunnen helpen en pas later ons eigen lentefeest vieren”, zegt Guust, die zondag aan de beurt is. 

“Leuk toch, twee feesten op één weekend”, lacht hij. “Er was een pak meer volk dan verwacht. Onze vrienden en familie zijn er. Maar ook de collega’s van school, mensen uit de sportclubs en de verenigingen waar we bij zijn”, zegt mama Sigrid.

4 Benefiet lentefeest : de leerlingen steken zelf handen uit de mouwen voor het goeie doel.
Didier Verbaere Benefiet lentefeest : de leerlingen steken zelf handen uit de mouwen voor het goeie doel.

De opbrengst gaat naar drie goede doelen, waaronder BuBaO Sint Lodewijk. “Onze kinderen werken sinds het eerste leerjaar met hun andersvalide leeftijdsgenoten vaak samen. En ook Tuchifo, een organisatie die een weeshuis helpt in Tanzania, kan op onze steun rekenen. De initiatiefneemster Tine Migerode is een jeugdvriendin van de jeugdbeweging”, klinkt het. Ook de aankoop van de groene speelweide naast de school kan op steun rekenen.

4 Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
Didier Verbaere Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
4 Benefiet Lentefeest : de leerlingen steken zelf handen uit de mouwen voor het goeie doel.
Didier Verbaere Benefiet Lentefeest : de leerlingen steken zelf handen uit de mouwen voor het goeie doel.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer