Bromfietsers zorgen voor ergernis op Rode Heuvel.
Didier Verbaere Bromfietsers zorgen voor ergernis op Rode Heuvel.

Extra signalisatie en politiecontrole moet bromfietsers weghouden van Rode Heuvel

Het gemeentebestuur van Wetteren gaat extra politiecontroles en betere signalisatie voorzien om de overlast van bromfietsers en zelfs auto’s in de voetgangerszone op Rode Heuvel in te perken.

Enkele bewoners van Rode Heuvel kaartten begin augustus via onze krant de overlast aan. Brommers negeren de verbodstekens er voortduren en klanten van Bpost komen simpelweg met de wagen een pakje leveren. Gemeenteraadslid Annelien Van Der Gucht zette het punt donderdagavond nogmaals op de agenda van de gemeenteraad en pleitte opnieuw voor camerabewaking op alle pleinen in Wetteren.

Zo ver wil schepen van Mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co) niet gaan. Maar hij wil de overlast wel aanpakken. “Elke brommer en auto zorgt voor ergernis. Daarom gaan we nog betere en grotere signalisatie borden plaatsen aan de toegangswegen naar Rode Heuvel om aan te tonen dat dit een voetgangers- en fietsgebied is. We gaan de politie vragen om blijvend te controleren en vaker de lichtkrant te plaatsen met de regels. We kunnen het wel verbieden, maar nooit volledig verhinderen dat mensen de wet overtreden”, zegt de schepen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer