Fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle officieel ingefietst

Het gemeentebestuur en Oost-Vlaams gedeputeerde Riet Gillis hebben de fietssnelweg tussen de Warandelaan in Wetteren en Ertbrug in Schellebelle officieel ingefietst. De verbinding van 850 meter vormt een missing link op de verbinding van de fietssnelwegen tussen Gent en Wetteren en Aalst en Dendermonde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
3 De nieuwe fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle werd door het schepencollege en gedeputeerde Riet Gillis ingereden.
Didier Verbaere De nieuwe fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle werd door het schepencollege en gedeputeerde Riet Gillis ingereden.

De aanleg van het nieuwe fietspad langsheen de spoorweg tussen Wetteren en Schellebelle startte in september en vormt een belangrijke verbinding tussen de provinciale fietssnelwegen tussen Gent en kleinere steden en gemeentes in Oost-Vlaanderen. De gemeente Wetteren zorgde voor de aankoop van de grond en de Vlaamse Gemeenschap en de provincie financierden de aanleg, de afwatering en de afwerking van het 3 meter brede pad voor een bedrag van 400.000 euro.

Fietserstunnel onder Acaciastraat

“Sinds de crisis zien we op sommige dagen bijna een verdubbeling van het aantal fietsers op onze fietssnelwegen. Dat zijn vooral recreanten want woon-werk verkeer lag een hele tijd stil. We moeten er nu voor zorgen om in versneld tempo onze fietspaden veilig en aangenaam te maken zodat we de mensen aan het fietsen houden”, zegt gedeputeerde Riet Gillis. Zij bevestigde ook nog eens de aanleg van een fietserstunnel onder de Acaciastraat. En er wordt uitgekeken naar een nieuwe verbinding tussen Kwatrecht en Melle. Die plannen staan dinsdagavond op de agenda van de gemeenteraad. 

3
Didier Verbaere

“Ook voor onze schoolgaande jeugd uit Wetteren en de omliggende gemeentes is deze veilige en mooie verbinding een zegen. Ook het traject langs de stuifduinen zorgt ervoor dat zij bewust worden van de mooie natuur en het pad is een meerwaarde voor wandelaars en fietsers in Wetteren en Wichelen”, zegt burgemeester Alain Pardaen.

3 De nieuwe fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle werd door onder meer burgemeester Alain Pardaen ingereden.
Didier Verbaere De nieuwe fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle werd door onder meer burgemeester Alain Pardaen ingereden.

Lees meer