Het elektriciteitsnet richting industriezone wordt verzwaard.
Google street view Het elektriciteitsnet richting industriezone wordt verzwaard.

Fluvius voert grote werken uit in omgeving Cooppallaan

Fluvius voert grote werken uit in de omgeving van de Cooppallaan in Wetteren. De netwerkbeheerder verzwaart het stroomnet voor de industriezone aan de Cooppallaan en saneert oude cabines en kabels. “Daarnaast voorzien we nog een nieuwe aansluiting van een spanningspost in de Peperstraat. Er vinden ook werken plaats voor de voorzieningen van drinkwater.”

Een eerste fase in de Peperstraat is reeds achter de rug. Tot het einde van de maand worden nieuwe netten aangelegd in het Molenstraatje. De straat is volledig afgesloten voor alle verkeer. Van 31 mei tot 1 juni wordt een doorsteek op Kapellendries gemaakt. Er zal beurtelings verkeer mogelijk zijn met verkeerslichten. In een volgende fase van 3 tot 21 juni wordt aan de Damstraat aan Recticel een kabel aangelegd. Het fietspad wordt er opengebroken en meteen hersteld na de werken. 

En van 24 juni tot 12 juli is de Cooppallaan aan de beurt. Aannemers zetten er extra ploegen in om de hinder te beperken. Er blijft ook beurtelings verkeer met lichten mogelijk. Aansluitend op de nutswerken van Fluvius, vinden ook de werken aan het drinkwater plaats. In een laatste fase zal aan de Noordzijde van Nieuwe Brug en Kapellendries worden gewerkt. 

“Om de hinder te verkleinen werkt Fluvius voor alle werken met dezelfde aannemers. Er worden oprijplaten en voetgangersbruggen voorzien waar nodig. De aanpassingen van de verkeerssituaties gebeurt telkens in samenspraak met de politie en de gemeente Wetteren. Er is elke dag een toezichter van Fluvius aanwezig”, zegt Fluvius. Bewoners met vragen kunnen elke woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur terecht op de technische dienst van de gemeente Wetteren aan de Peperstraat 3.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer