De bewuste brief die door de school meegegeven werd, reden tot paniek is er echter niet.
RV De bewuste brief die door de school meegegeven werd, reden tot paniek is er echter niet.

Geen enkele reden tot paniek na briefje van directie over ‘kinderlokkers’

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) laat weten dat er geen enkele reden tot paniek is over mogelijke kinderlokkers aan het station in Erembodegem. Woensdag gaf de directeur van de basisschool de Regenboog een briefje mee aan de kinderen met een waarschuwing om niet mee te gaan met onbekende personen. “Op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat er iets aan de hand is”, zegt burgemeester D’Haese. 

Twee kinderen van de school hadden dinsdag tegen hun ouders gezegd dat iemand hen probeerde mee te nemen. Er werd melding gemaakt bij de politie, en die melding werd nu omgezet tot een proces-verbaal om de zaak te kunnen onderzoeken. “Het bleef bij deze ene melding. We zullen wel kijken wat er kan gebeurd zijn, maar reden tot paniek is er zeker niet”, klinkt het. “Verwittiging is goed, maar de communicatie was misschien een klein beetje ongelukkig”, zegt D’Haese. Er zal in de buurt op de camera’s gekeken worden of er iets aan de hand is, maar op dit moment is er geen enkele aanwijzing. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudy Fosselle

    Het is gebruikelijk dat er nu weer een nieuwe periode van hysterie ontstaat. Jammer genoeg kan in dit geval een schooldirecteur er door de kracht van deze emotie niet onderuit om onbewust nog meer paniek te zaaien.

Lees meer