Mariagaard in de prijzen op STEM competitie.
Mariagaard Wetteren Mariagaard in de prijzen op STEM competitie.

Goud én zilver voor Mariagaard in schoolwedstrijden

De leerlingen van het zesde jaar jeugd- en gehandicaptenzorg van Mariagaard uit Wetteren behaalden een gouden medaille in de Jonge Helpende Handen trofee. Samana nodigt hierin jaarlijks jongeren uit om een warme activiteit te organiseren voor zieke of zorgbehoevende kinderen, jongeren of volwassenen.

De leerlingen organiseerden een ‘Springtime for specials’- fuif. Hun ‘Springtime for specials’-fuif werd gekozen uit 100 inzendingen omdat de leerlingen de organisatie van het event helemaal zelf gedragen hadden, grotendeels buiten de schooluren.

Ook de leerlingen van de eerste graad vielen in de prijzen en wonnen zilver op de finale van het Vlaamse STEM Tornooi in Technopolis in Mechelen. ‘Team Jeff’ maakte een zelfrijdende wagen die de weg kan vinden uit een doolhof. De jury evalueerde het project aan de hand van de 10 STEM-criteria en ook Lieven Scheire kwam een kijkje nemen. Het team van Karsten Schramme (2M), Lune Lippens (2M), June De Lathouwer (2M) en Elke Beurms (2M) behaalde een zilveren medaille. Minister van innovatie Philippe Muyters kwam de prijzen persoonlijk uitreiken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer