Archiefbeeld : Calipage Run aan de Warande
Calipage Run Archiefbeeld : Calipage Run aan de Warande

Inschrijvingen Calipage Run tegen kanker van start

De inschrijvingen voor de Calipage Run in Wetteren op 28 juni zijn geopend. De opbrengst van deze 16de editie gaat naar het kankeronderzoek van het UZ Gent.

De 16de Calipage Run wordt georganiseerd in samenwerking met de Wetterse Sportdienst op vrijdag 28 juni vanaf 18.45u. Sport- en recreatiedomein De Warande is opnieuw het episch centrum en het parcours loopt andermaal door het bruisende centrum van Wetteren inclusief een doortocht langs de Rode Heuvel achter de kerk.

“De opbrengst van de Calipage Run gaat naar het onderzoek van Prof. Tessa Kerre van het UZ Gent, die er onderzoek doet naar immunotherapie voor kanker, en de impact van het goed informeren van patiënten en hun naasten over de ziekte en de behandeling. Immunotherapie is een recent ontwikkelde, totaal nieuwe, vorm van behandeling voor kanker. Het betekent een doorbraak in de behandeling van vele kankers, en werkt totaal anders dan de klassieke behandelingen van kanker, zoals chemotherapie of radiotherapie (bestraling). Voor de verdere ontwikkeling van Immuno-T heeft ze nood aan financiële middelen”, zegt organisator Rik Ost.

Er staan 28 juni verschillende parcours op de agenda met een Kids Run en afstanden van 5 en 10 kilometer. Vanaf 22 uur is er een afterparty event met lekker eten, koel drinken en zwoele beats. Toegang tot het event is er voor iedereen en gratis. Alle info en online inschrijvingen op www.run.calipage.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer