KLJ Wetteren is Belgisch kampioen vendelzwaaien.
KLJ-Wetteren KLJ Wetteren is Belgisch kampioen vendelzwaaien.

KLJ-Wetteren wordt Belgisch kampioen vendelzwaaien

De vendelzwaaiers van KLJ Wetteren kroonden zich zondagnamiddag tot Belgisch kampioen in de finale van het Brechts korpsvendelen.

“Maandenlange inzet, training en doorzettingsvermogen werden zondagnamiddag bekroond op het Landjuweel in Reet. Dit gebeurde voor de allereerste keer in de geschiedenis van KLJ-Wetteren”, zegt media verantwoordelijke Liesbeth Dhaenens van KLJ-Wetteren.

Verder belandde de groep ook voor de muziekreeks in de finale, evenals hun tamboer en de jongens én meisjes voor de parendans. Daarnaast mochten ook drie individuele vendeliers het beste van zichzelf geven voor het Brabants vendelen en dubbel Brechts. De jongens beloofden vooraf dat ze hun haar zouden afscheren bij het winnen van de beker en gaan voortaan bros door het leven. 

KLJ-Wetteren kijkt ook al uit naar de afsluiter van de sportfeestzomer: het regionaal sportfeest van KLJ Sinaai, en is van plan om er hun titel te verdedigen! Op 15, 20 en 22 september is iedereen welkom op de startdagen van KLJ. Meer info vind je op hu, Facebookpagina.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer