Koffie, kunst en kevertaartjes in Hekkerstraat

Art & Coffee in de Hekkerstraat van Tom en Angelica is een nieuw en hip adresje in het centrum van Wetteren. Het Wetters Mexicaanse koppel serveert er koffie in een kunstgalerij. Op de eerste verdieping kan je genieten van iets sterker in de wijn- en ginbar of van de zon op het dakterras. Louki serveert er ook haar befaamde kevertaartjes.

Wat Art & Coffee onderscheidt van de andere koffiebars is het decor en het koffieconcept. Maandelijks verandert de look en het interieur van de zaak en sieren werken van lokale, nationale en internationale kunstenaars en fotografen de wanden. “Ook de koffie is uniek enwordt gebrand volgens het ‘Fazenda principe’. Dat is sterk aromatische koffie die een cuppingscore kreeg van 85 punten. Al onze koffiesoorten worden extra langzaam geroosterd waardoor de aroma’s extra tot hun recht komen”, legt Tom Van den Steen uit. Beroepshalve is hij reeds enkele jaren met kunst bezig. Hij verhuurt ook kunst aan bedrijven en opent nog dit jaar een nieuwe galerij in Lede.

“We wilden een levende zaak die voortdurend verandert. We gaan ook workshops organiseren en op het eerste verdiep is ruimte voor vergaderingen. Daar is ook een wijn- en ginbar. Ook in onze desserts wilden we ons onderscheiden en serveren we exclusief het Louki kevertaartje”, zegt Tom. Dat taartje, een recept van Louki Huylebroeck, wordt bereid in de ateliers van chocolatier Stephen Van Hecke in de Koestraat in Gent. Op de kaart staan
ook speciale koffies, frappucinos, thee en bio-infusies en homemade ice-tea. De zaak is open op woensdag en donderdag van 8 tot 18 uur, op vrijdag en zaterdag van 8 tot 22 uur en op zondag van 8 tot 17 uur.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer