2 De oldtimertractoren worden zondag vervangen door echte paardenkracht.
Didier Verbaere De oldtimertractoren worden zondag vervangen door echte paardenkracht.

Landelijke Gilde organiseert trekpaardendemonstratie

De Landelijke Gilde Wetteren-centrum organiseert naar aanleiding van haar 100ste verjaardag op zondag 29 september vanaf 10 uur een trekpaardendemonstratie op een terrein aan de Zuidlaan 201 in Wetteren. 

2 Paardenkracht bij Landelijk Gilden
Landelijke Gilden Paardenkracht bij Landelijk Gilden

“Toen de Landelijke Gilde werd opgericht, waren er nog geen tractoren en werd het zware werk gedaan met man- en paardenkracht,” zegt Martin De Gussem. Eerder organiseerde de Landelijke Gilde op het terrein een treffen van oldtimertractoren. Die worden nu vervangen door echte paardenkracht zodat je een beeld krijgt van de tijd van toen. Er zijn demonstraties mennen en een terrein wordt er bewerkt met paard en ploeg en werktuigen van vroeger. De toegang tot het terrein is gratis en de Gilde trakteert elke bezoeker met een drankje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer