4 Ongeval in station Kwatrecht : hulpdiensten massaal aanwezig.
Didier Verbaere Ongeval in station Kwatrecht : hulpdiensten massaal aanwezig.

Man (68) belandt onder trein in Kwatrecht en raakt levensgevaarlijk gewond: spoorverkeer ligt uur stil en 80-tal reizigers geëvacueerd

Door een personenongeval op het spoor aan het station van Kwatrecht bij Wetteren was het  treinverkeer tussen 13.45 en 15 uur verstoord. Het slachtoffer werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een tachtigtal passagiers werd geëvacueerd uit het toestel. 

4 Zo’n 80 reizigers werden geëvacueerd uit de trein na een ongeval in Kwatrecht. De NMBS deelde water uit.
Didier Verbaere Zo’n 80 reizigers werden geëvacueerd uit de trein na een ongeval in Kwatrecht. De NMBS deelde water uit.

het ongeval gebeurde rond 13.45 uur. Een man van 68 jaar stond op het perron en werd waarschijnlijk door de doorgaande trein tussen Wetteren en Gent  gegrepen. Hij belandde op de sporen en onder het treinstel. De machinist van de trein voerde een noodstop uit en stopte pas enkele tientallen meters voorbij het perron.

4 Ongeval in station Kwatrecht : het station werd tijdelijk gesloten.
Didier Verbaere Ongeval in station Kwatrecht : het station werd tijdelijk gesloten.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en het station werd afgesloten. Ook het treinverkeer werd tussen Merelbeke en Schellebelle op de spoorlijn Gent Dendermonde onderbroken. Er werden bussen ingelegd.  Het slachtoffer werd ter plaatse op het perron verzorgd en pas rond 14.45 uur weggebracht naar het ziekenhuis onder begeleiding van MUG artsen. Zijn toestand is kritiek. De man raakte zwaargewond aan het hoofd en armen en benen. 

4 Zo’n 80 reizigers werden geëvacueerd uit de trein na een ongeval in Kwatrecht. De NMBS deelde water uit.
Didier Verbaere Zo’n 80 reizigers werden geëvacueerd uit de trein na een ongeval in Kwatrecht. De NMBS deelde water uit.

Zo'n 80 reizigers in de trein werden na een klein uur ontzet uit de trein en konden overstappen op een bus naar Gent. De NMBS deelde ook flesjes water uit. “Ik was net vertrokken in Wetteren toen de trein in Kwatrecht de remmen dichtgooide. Pas na een kwartier werden we op de hoogte gebracht dat er een ongeval was gebeurd. Maar verdere details kregen we niet”, zegt reiziger Maxime. “Pas na een uur kregen we de boodschap dat de deuren in het laatste compartiment werden geopend en dat er een bus aankwam”, zegt de man. Omstreeks 15 uur werd het station weer vrijgegeven en kon het spoorverkeer opnieuw op gang komen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer