De korenslang.
Foto JVK De korenslang.

Man op wandel met slang in Wetteren-centrum (tot politie hem oppakt)

De politie pakte maandag een man op in de Stationsstraat in Wetteren die op wandel was met een slang rond zijn nek. Getuigen verwittigden de politie over de vreemde wandelaar.

“De man was op stap met een Korenslang rond zijn nek. Blijkbaar is dat zijn huisdier. Maar voor alle duidelijkheid: met je hond mag je gaan wandelen op de openbare weg, met een slang niet”, zegt commissaris Sertan Icten van de lokale politiezone. De jongeman en zijn slang werden ter hoogte van bankkantoor Belfius opgepakt. “We onderzoeken of hij de wet op het dierenwelzijn respecteert en of de slang niet onderhevig is aan de vergunningsplicht. Maar zo’n slang is niet giftig of gevaarlijk. Na verhoor mochten man en slang beschikken”, besluit commissaris Icten.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Emile De Smedt

    Ik heb met slangen leren omgaan en soms met vier op rug en rond nek.Kreeg gifslangen in de hand maar hield wel kop vast.Was om angst te weren.Een slang is minder gevaarlijk dan men denkt.Maar gek toestanden om die dieren in huis te houden.Korenslang is mooi,wurgslangen kunnen flink groeien en wie ze beu is gooit ze buiten.Een slang kent geen meester,is slaper en vreter.Vervelend dier maar kick voor onnadenkenden.

  • Dieter Detrem

    Onwetendheid en bangmakerij slaan weer toe. Korenslangen zijn zo mak als een lammetje, maar daar win je geen lezers mee natuurlijk.

Lees meer