De meest triestige receptie ooit, en ze zijn er trots op
VDS De meest triestige receptie ooit, en ze zijn er trots op

Meulestede houdt meest triestige receptie ooit

In de wijk Meulestede is de meest triestige receptie ooit aan de gang. De buurtbewoners kiezen daar zelf voor, omdat hun Meulestede-bos is vernietigd. “En toch blijven we hopen dat hier niet gebouwd zal worden”, klinkt het.

Meulestede-bos was een leuk initiatief én ook een noodkreet van een dicht bevolkte wijk. Zij willen een groenbuffer tussen hun huizen en het havengebied, en vlak aan Meulestedebrug was daar ruimte voor. Maar de stad verkocht die grond aan een projectontwikkelaar, die er huizen en appartementen wil zetten. Het bos werd vernietigd, en het hele terrein werd afgezet met Heras-hekken, zodat de buurtbewoners niet opnieuw aan het planten zouden gaan. “Er was ons beloofd dat onze bomen gerecupereerd zouden worden. Maar de Groendienst heeft ze geweigerd en Natuurpunt heeft ze niet gekregen. De boompjes zijn dus gewoon vernietigd. Zelfs die belofte hebben ze gebroken”, klinkt het triest. “En toch blijven we hopen dat hier niet gebouwd zal worden. We blijven ons verzetten en ambetant doen tot het bittere einde.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philippe Van Thuyne

    Dat was geen bos. Gewoon een overwoekerd graspleintje.

Lees meer