De man haalde twee jaar geleden halsbrekende toeren uit op de E40.
Facebook De man haalde twee jaar geleden halsbrekende toeren uit op de E40.

Milde straf voor motorrijder die zonder handen aan stuur gefilmd werd op E40 in Wetteren

Motorrijder F.E. is veroordeeld tot 16 dagen rijverbod en 400 euro boete, nadat hij in 2017 halsbrekende toeren uithaalde op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren. “Het was de enige en laatste keer dat ik dit gedaan heb. Ik besef nu dat dit veel slechter afgelopen kon zijn.”

F.E. reed op 25 augustus 2017 met zijn motor op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren. Met een snelheid van minstens 100 kilometer per uur reed hij zonder handen aan het stuur en haalde gevaarlijke manoeuvres uit. Hij veranderde van rijstrook zonder richtingaanwijzers en verplaatste zich tussen het verkeer. “Het waren bijzonder gevaarlijke stunts op de autostrade waar op dat moment heel wat verkeer aanwezig was", aldus het openbaar ministerie.

Die halsbrekende toeren werden gefilmd door een passagier in de auto die achter de motorrijder reed. Ze gaven deze beelden aan de politie, waarna de man opgespoord werd en hij het in de rechtbank mocht uitleggen. “Het was de enige en laatste keer”, zei E. “Dit kon veel slechter afgelopen zijn en dat besef ik nu.”

De advocaat van de beklaagde vroeg een milde straf. “De man rijdt al 16 jaar met zijn motor naar het werk. Hij heeft zijn machine onder controle en nog nooit iets voorgehad. Hij beseft dat het fout was en zal deze feiten niet meer herhalen", klinkt het. 

De politierechtbank toonde zich bijzonder mild en legde de man 400 euro boete en 16 dagen rijverbod op. Dat rijverbod mag hij in het weekend uitvoeren zodat hij in de week nog naar het werk kan rijden. “De man wou hier overduidelijk zijn behendigheid laten zien, maar dit is niet de manier", aldus de politierechter. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer