2 Archiefbeeld : specialisten op zoek naar fauna en flora in de Kalkense Meersen.
Didier Verbaere Archiefbeeld : specialisten op zoek naar fauna en flora in de Kalkense Meersen.

Natuurpunt op zoek naar duizend soorten in Kalkense Meersen

Tijdens het 1000-soortenweekend in de Kalkense Meersen gaan specialisten op 18 en 19 mei op zoek naar zoveel mogelijk soorten planten en dieren. De afdeling gaat voor duizend soorten. In het Meersenhof op de Aard in Schellebelle kan je live mee volgen hoeveel soorten er al werden gevonden. En zaterdag wordt ook Meandertaal, het nieuwe boek over het natuurgebied, voorgesteld.

2 Cover boek Kalkense Meersen
Wesley Poelman Cover boek Kalkense Meersen

Het hele weekend kan je op zaterdag vanaf 14 uur tot 18 uur en op zondag tussen 9 en 14 uur vrij wandelen en de specialisten aan het werk zien. Er zijn ook infostands waar je een woordje uitleg krijgt over de rijke biodiversiteit in dit natuurgebied. In de Natuurpuntboerderij ‘t Meersenhof kan je doorlopend terecht voor een drankje en een hapje. Er zijn ook leuke doe-activiteiten voor de kinderen.

Op zondagochtend is er ook een geleide vroegochtendwandeling van 6 tot 8 uur met aansluitend koffie met koeken. In de namiddag zijn er geleide gruttowandelingen van 14 tot 16 uur voor de ganse familie.

Op het slotmoment om 16 uur maakt de afdeling de resultaten van het 1000-soortenweekend bekend. Het ganse weekend is er de mogelijkheid om het gloednieuwe boek over de Kalkense Meersen aan te kopen. Alle opbrengsten van dit boek gaan naar de uitbouw van het natuurgebied.

Alle activiteiten starten aan de Natuurpuntboerderij ‘t Meersenhof op de Aard in Schellebelle. Daar komt er een ruime fietsenstalling. Parkeren met je auto kan op het dorp van Schellebelle, van waar je een gratis veerboot over de Schelde neemt. Die brengt je naar de Aard. Het dorp van Schellebelle is ook prima te bereiken met het openbaar vervoer: bekijk de websites van NMBS en De Lijn. Alle activiteiten zijn gratis en inschrijven hoeft niet. Wie meewandelt opzondagochtend, komt ook best per fiets want de veerdienst vaart pas vanaf 9 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer