Archiefbeeld : Het rouwprentje van de populaire leerkracht Philip Plaetinck.
Didier Verbaere Archiefbeeld : Het rouwprentje van de populaire leerkracht Philip Plaetinck.

Overleden leerkracht Philip Plaetinck krijgt eigen fietsroute langs Kalkense Meersen en Donkmeer

Het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren heeft een nieuwe fietsroute uitgestippeld ter nagedachtenis van zijn overleden leerkracht Philip Plaetinck. De populaire leerkracht overleed twee jaar geleden. De fietsroute met lussen van 20, 25 en 35 kilometer wordt zondag ingefietst tijdens de Collegefeesten.

Met de ‘Philip Plaetinck Route’ wil de school de fiets als vervoermiddel naar het werk of de school promoten en de nagedachtenis van haar leerkracht levendig houden. De school heeft ook al een leslokaal naar de man genoemd. Philip was ook een fervent fietser en als leerkracht aardrijkskunde heel erg begaan met het milieu en het klimaat. De fietsroute loopt via zijn favoriete natuurgebied Kalkense Meersen en langs het Donkmeer. Wie de route wil verkennen, kan zondag 5 mei starten tussen 10 en 12 uur in het Sint-Gertrudiscollege in de Wegvoeringstraat.

Collegefeesten

Dit weekend zet de school ook de deuren open tijdens de jaarlijkse Collegefeesten. Op zaterdag 4 mei is er een Non Alcoholic Party voor de leerlingen van de eerste graad. Ouders kunnen genieten in het praatcafé met tapas en er is mogelijkheid om je kinderen in te schrijven. Zondag 5 mei start vroeg met het ontbijt om 9 uur. Doorlopend van 10 tot 16 uur zijn er rondleidingen voor ouders en nieuwe leerlingen. Tussen 14 en 16 uur is er een Color Run en om 14 uur openen leerlingen van het derde jaar economie een minimarkt. Inschrijven voor ontbijt, fietsroute en Color Run kan via www.sgw.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer