2 Archiefbeeld : Onderzoek naar transmigranten op parking E40 in Wetteren.
Didier Verbaere Archiefbeeld : Onderzoek naar transmigranten op parking E40 in Wetteren.

Politie Wetteren voert met drone en speurhond grootschalige actie naar transmigranten langs E40 en E17

Vrijdag in de vroege ochtend voerde de politie een grootschalige actie uit die gericht was op de transmigranten problematiek langs de E40 in Wetteren en de E17 in Kalken. Er werden onder meer een speurhond en een drone ingezet. Mensensmokkelaars of transmigranten werden er niet aangetroffen.

Agenten van de lokale politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen, collega’s van de politiezone Puyenbroeck, leden van de federale politie, een migratiehond met begeleider en twee dronepiloten van de federale politie controleerden vrijdag in de vroege ochtend de stations van Kwatrecht en Wetteren, de reisweg van de snelwegparking naar de treinstations en de snelwegparking langs de E40. Ook de vrachtwagens werden daarbij gecontroleerd. Erna werd hetzelfde gedaan op het grondgebied van Laarne en Lochristi, gericht op het station van Beervelde en de parking langs de E17 in Kalken.

2 Archiefbeeld : De parking langs de E40 in Wetteren werd reeds extra beveiligd met scheermesprikkeldraad om transmigranten buiten te houden.
Didier Verbaere Archiefbeeld : De parking langs de E40 in Wetteren werd reeds extra beveiligd met scheermesprikkeldraad om transmigranten buiten te houden.

Geen resultaat, wel ontradend

“Er werden afgelopen nacht geen mensensmokkelaars opgepakt, noch transmigranten. Maar dat wil niet zeggen dat de actie geen resultaat opleverde. Er werden nieuwe gegevens verzameld omtrent de werkwijze en verzamelplaatsen. Op basis daarvan worden nieuwe maatregelen genomen. Bovendien moeten deze acties worden volgehouden om de problematiek te kunnen blijven beheersen op niveau van onze politiezone.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer