De panelen kunnen vanaf nu ingezet worden in het straatbeeld om bestuurders te informeren of waarschuwen.
Geert De Rycke De panelen kunnen vanaf nu ingezet worden in het straatbeeld om bestuurders te informeren of waarschuwen.

Politiezone Berlare/Zele en gemeenten investeren in nieuwe preventieborden om bestuurders te waarschuwen

De politiezone Berlare/Zele heeft sinds kort twee preventieborden in gebruik genomen die in het straatbeeld kunnen geplaatst worden om bestuurders te informeren of waarschuwen. Beide panelen kosten samen 50.000 euro en kunnen op alle mogelijke momenten, zelf ‘s nachts, ingezet worden. “We hebben gemerkt dat hier bijzonder veel vraag naar was en zijn tevreden met deze aankoop”, aldus commissaris Johan De Bruycker. 

De preventieborden duiken al op in verschillende politiezones, en sinds kort beschikt ook de zone Berlare/Zele over deze borden. De panelen bestaan uit ledtechnologie en zijn vanop afstand te besturen en aan te passen. “Er was echt nood aan dit soort communicatiemiddel in onze zone”, legt commissaris Johan De Bruycker uit. “We kunnen deze panelen gebruiken bij alcoholcontroles, controles op fietsverlichting, campagnes enzovoort. Op deze manier kunnen we onze inwoners informeren en waarschuwen dat we aanwezig zijn”, klinkt het. 

De borden kunnen zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden, en ook aangepast worden indien nodig. “Het is zeer nuttig voor beide gemeenten en wij zijn blij dat we deze borden kunnen inzetten”, zeggen burgemeesters Katja Gabriëls van Berlare en Hans Knop van Zele. “De borden kunnen ook ingezet worden bij evenementen zoals Roparun, of om grote wegenwerken aan te kondigen en de nodige verkeershinder. Ze kunnen echt voor heel veel dienen en dat maakt ze bijzonder nuttig voor onze politiezone”, aldus Knop. “Het is een bijkomende manier voor ons om, naast alle andere kanalen, te communiceren en we zullen hier dan ook gretig gebruik van maken”, besluit De Bruycker. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer