Raadslid Savas Moschidis wil een nieuw reglement voor de ophaling van huisvuil in Wetteren.
Didier Verbaere Raadslid Savas Moschidis wil een nieuw reglement voor de ophaling van huisvuil in Wetteren.

Savas Mochidis (Open Vld) vraagt aanpassing reglement huisvuilophaling

Raadslid Savas Mochidis (Open Vld) vraag een aanpassing van de reglementen in Wetteren voor de ophaling van huisvuil en het uitschrijven van GAS boetes.

De Open Vld fractie was anderhalf uur voor zijn vraag reeds opgestapt maar raadslid Savas Moschidis keerde op zijn stappen terug. “Uit respect voor mijn kiezers en mijn collega’s in de gemeenteraad”, zegt Savas. Het leverde hem een applausje op van de gemeenteraad. Savas stelt zich vragen over de peperdure boetes voor sluikstorten.

“Heel wat inwoners kregen de laatste maande een peperdure GAS boete van 700 euro voor sluikstort omdat ze hun huisvuil te vroeg buitenzetten”, legt Savas uit. “Soms gebeurt dat noodgedwongen omdat ze in ploegen werken of op reis vertrekken. Daarom pleiten we voor redelijkheid. Wie een eerste overtreding maakt, zou een vermaning moeten krijgen. Bij een tweede overtreding mag gerust een kleine GAS boete worden uitgeschreven. Wie hardleers is moet de volle pot betalen”, stelt Savas voor. “Ook in de zomer moeten inwoners steeds terecht kunnen in het containerpark met de gele huisvuilzakken. En de gemeente mag ook het goeie voorbeeld geven en meer vuilnisbakken voorzien op haar eigen openbare domein”, besluit Savas.

Nieuw reglement

“De boetes van 700 euro zijn geen GAS boetes maar een belasting die we aanrekenen aan overtreders om de kosten van het ruimen te betalen”, legt Piet uit. “We werken aan een nieuw reglement waarbij het bedrag van de belasting de reële kostprijs van de opruiming zal benaderen”, belooft Piet. Hij wil ook meer camera’s inzetten om sluikstorters te betrappen. “En ook de idee om huisvuil naar het containerpark te brengen”, wordt bekeken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • drup van den broecke

    ik heb aan de vorige gemeenteraad de vraag gesteld of ik ook gratis met mijn papier in het containerpark terecht kan in het weekend, omdat ik veelal meerdere weken van huis weg ben voor mijn werk... weet je wat antwoord ik kreeg? stilte alom... geen... lang leve Wetteren. sindsdien ga ik maar papier sluikstorten, enkel documenten waar mijn gegevens opstaan gaan op het werk in de papiercontainer.. polies van wetteren, doe uw werk en maak mij kapot namens de gemeente

Lees meer