Scheppers regelt busvervoer op eigen terrein in de Stooktestraat

Vanaf september zullen er geen bussen meer parkeren en stationeren op de Cooppallaan in Wetteren om de ruim 300 leerlingen per dag af te zetten en op te halen. Het Scheppersinstituut investeerde in een eigen parkeerruimte achteraan de school in de Stooktestraat.

Dagelijks maken 300 leerlingen gebruik van het busvervoer naar de school en stonden er zes bussen gestationeerd aan de Cooppallaan. Dat zorgde voor verkeersopstoppingen en gevaarlijke situatie. “Bij het bouwproject voor een nieuwe schrijnwerkerij achteraan de school, moest er extra ruimte voorzien worden voor het op- en afrijden van vrachtwagens die de school bevoorraden. Daar hebben we een extra lus laten aanleggen zodat ook de schoolbussen er gebruik kunnen van maken”, legt Raimond De Valck van Scheppers uit. 

Er werd ook geïnvesteerd in een nieuwe en overdekte staanplaats voor bromfietsen en motoren. De gemeente Wetteren voerde een knip in op de Stooktestraat die vooral als sluipweg werd gebruikt.

“Er werd tweehonderd meter nieuwe wegenis aangelegd en een verhoogde opstapruimte. Op die manier kunnen onze leerlingen veilig en comfortabel op de bus stappen en houden we dit verkeer weg van de Cooppallaan. We gaan ook gesprekken voeren met De Lijn want ook hun bus 27 wordt voor en na school vooral bevolkt door onze gasten”, besluit Raimond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer