2 Caroline en Chris vieren de 5de verjaardag van hun wijnhandel in Massemen.
Didier Verbaere Caroline en Chris vieren de 5de verjaardag van hun wijnhandel in Massemen.

Segredos De Portugal viert vijfde verjaardag van wijn- en delicatessenwinkel

In Massemen vierden Chris Mouton en Caroline Stevens de vijfde verjaardag van Segredos de Portugal. Het koppel startte in 2014 met een Portugese wijn- en delicatessenwinkel bij hen thuis in de Martinusstraat.

“We trekken al 20 jaar naar Portugal en verdiepten ons er in de gastronomie en de wijnen. Vijf jaar geleden besloten we om in zee te gaan met lokale producenten en hun wijnen te importeren”, zegt Caroline. Vandaag wordt de Europese markt gedomineerd door de grote wijnlanden. Terwijl er in Portgal echt nog pareltjes te vinden zijn. 

“Stilaan staan daar jonge enthousiaste wijnbouwers op die durven experimenteren met nieuwe smaken. Twintig jaar geleden stond Portugese wijn synoniem voor brute en landelijke wijn. Maar sinds enkele jaren vind je er ook stevige rode wijnen, sprankelende witte en een sublieme Espumante met bubbels”, zegt ingenieur Chris. 

“We werken enkel met kleinere wijnbouwers en exclusief voor België. Daarnaast voeren we een aantal artisanale delicatessen zoals tapenades, confituur en thee in uit de regio Tras-os-Montes. Daar willen we zeker nog tien jaar mee doorgaan tot aan mijn pensioen”, lacht Chris. Op het verjaardagsfeest zorgde de Portugese kokkin Ana Isabel Costa Pinto zorgt voor hapjes en bracht zanger en muzikant Rui Oliveira Portugese traditionals.

2 Zanger en muzikant Rui Oliveira brengt Portugese traditionals op de 5de verjaardag van Segredos de Portugal.
Didier Verbaere Zanger en muzikant Rui Oliveira brengt Portugese traditionals op de 5de verjaardag van Segredos de Portugal.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer