Skatepark wordt tijdelijk waterbufferbekken

Het skatepark dat aan de site van RFC Wetteren wordt aangelegd, doet tijdelijk dienst als bufferbekken voor opgepompt grondwater. Vlaams Belang raadslid Wouter Bracke vond het niet kunnen dat het opgepompte water er in de riool wordt geloosd terwijl even verderop de voetbalvelden met opgepompt grondwater worden besproeid.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Te zot voor woorden”, noemde raadslid Wouter Bracke de situatie aan het skatepark aan de Massemsesteenweg. Bij de aanleg van het park wordt grondwater met duizenden liters weggepompt in de rioleringen. “Ze  trekken daar het water uit de grond en voeren het af naar de riolering. En vlak ernaast besproeien ze het voetbalplein van Standaard Wetteren (RFC) met water dat ze uit de grond trekken. Zes maanden geleden heb ik ook al op die problemen gewezen in de gemeenteraad. Met de huidige droogte en het dreigende watertekort kun je dit echt niet meer verantwoorden”, zegt Bracke.

2 Wouter Bracke hekelt de verspilling.
Wouter Bracke Wouter Bracke hekelt de verspilling.

Tijdelijk bekken in skatepark

Zijn post op de sociale media alarmeerde alvast het gemeentebestuur. Algemeen directeur Orbie en de brandweer kwamen ter plaatse om de toestand te bekijken. Er werd ondertussen een reservoir geplaatst om het water deels op te vangen en ook de skateput wordt gevuld met opgepompt water waar de gemeentearbeiders zich kunnen bevoorraden om de voetvalvelden te besproeien.

“Dit was een beslissing die het schepencollege afgelopen maandag al goedgekeurd had, maar de pomp werd pas eind deze week geplaatst. Eerst zonder het verplichte buffervat. Vandaag is het buffervat dan geplaatst, maar omdat het debiet hoger bleek dan voorzien hebben we de oplossing met het skatepark voorzien", aldus Pieter Bracke van de gemeente Wetteren.  “Voor de toekomst gaan we nog striktere voorwaarden opleggen bij aanvragen voor het oppompen van water bij bouwwerken.”

2 Het skatepark wordt gevuld met opgepompt grondwater.
Wouter Bracke Het skatepark wordt gevuld met opgepompt grondwater.

Lees meer