2 De Fietsersbond vindt de opstelling onderaan Rode Heuvel niet fietsvriendelijk.
Didier Verbaere De Fietsersbond vindt de opstelling onderaan Rode Heuvel niet fietsvriendelijk.

Terug naar school: Fietsersbond Wetteren vraagt alternatieven voor obstakels Rode Heuvel

Fietsersbond Wetteren vraagt alternatieven voor de witte en rode blokken onderaan de fietshelling aan Rode Heuvel. De gemeente plaatste deze begin juli om de snelheid van de fietsers af te remmen, maar de Fietsersbond vindt dit geen fietsvriendelijke maatregel.

“De gemeente nam die beslissing om conflicten met automobilisten bij het uitrijden op de Scheldekaai te vermijden, dus uit veiligheidsoverweging. Hiermee heeft de gemeente volgens ons een situatie gecreëerd die het fietsen er onaantrekkelijk maakt”, zegt Pieterjan Heyse van de Fietsersbond.

2 De Fietsersbond vindt de opstelling onderaan Rode Heuvel niet fietsvriendelijk.
Didier Verbaere De Fietsersbond vindt de opstelling onderaan Rode Heuvel niet fietsvriendelijk.

“Fietsersbond Wetteren kaart sedert de ontwerpfase van de nieuwe site op de Rode Heuvel in 2015 de problematiek rond de aansluiting met de Scheldekaai én met de Markt aan. Met geen van de opmerkingen werd tot nu toe rekening gehouden. Het is vrij uniek dat men er nu voor kiest om op minder dan 150 meter van een school de fietsers af te remmen in plaats van de auto’s. We hopen dat de gemeente, in tijden van herexamens, haar huiswerk snel opnieuw maakt en bij het begin van het nieuwe schooljaar écht fietsvriendelijke maatregelen durft nemen.” Volgens de gemeente gaat het om een proefopstelling die later kan bijgestuurd worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer