Tuinbouwschool Scheppers begint een kringloopwinkel voor kamerplanten. Directeur Lina Vissenaeken en Armand De Lepeleire (afgevaardigd bestuurder scholengroep) poseren trots bij de voorstelling van het project in Wetteren.
Didier Verbaere Tuinbouwschool Scheppers begint een kringloopwinkel voor kamerplanten. Directeur Lina Vissenaeken en Armand De Lepeleire (afgevaardigd bestuurder scholengroep) poseren trots bij de voorstelling van het project in Wetteren.

Toch geen groene vingers? Breng ongewenste sanseveria naar kringloopwinkel voor planten

Uitgekeken op de sanseveria? Geen plaats meer voor die snelgroeiende kamerplant? Of toch minder groene vingers dan gedacht? Dan is er één adres: ‘Too Good To Throw', de nieuwe kringloopwinkel voor ongewenste kamerplanten van de tuinbouwschool aan de Cooppallaan in Wetteren. Daar zullen leerlingen vanaf volgend schooljaar de planten verzorgen en vervolgens wegschenken aan adoptieouders met groene vingers.

De afdeling tuinbouw van het Scheppersinstituut in Wetteren begint op 1 september met een kringloopwinkel voor kamerplanten. Daar kan iedereen zijn ongewenste, afgedankte of verlepte planten binnenbrengen.“Onze huidige maatschappij wordt gekenmerkt door een cultuur van weggooien. Maar gelukkig is het tij aan het keren en worden heel wat initiatieven op poten gezet om die wegwerpcultuur in te dijken. Er zijn tweedehandssites, kringloopwinkels en weggeefsites. En nu dus ook een plantenasiel of kringloopwinkel voor planten”, legt Armand De Lepeleire, afgevaardigd bestuurder van de scholengroep uit.

Adoptieouders

“Bij Too Good to Throw vangen we thuisloze of ongewenste kamerplanten op, verzorgen ze indien nodig, voeden en verpotten ze en nadien gaan we op zoek naar groene vingers die ze willen adopteren. De planten zullen vanaf september gratis op onze website worden aangeboden. Planten kan je alle dagen deponeren in de stand aan de inkomhal van de school”, legt Armand uit.

“Het initiatief past ook perfect in onze leerplannen voor het eerste jaar Tuinbouw. De leerlingen worden in elke fase betrokken vanaf de ontvangst van de planten, de verzorging, de opmaak van een planten-ID tot het opnieuw beschikbaar stellen via de website”, besluit Armand.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer